Instructies

4 personen

De witte wijnsaus

1 een klontje boter
1

Smelt een klont boter in een pan.

2 ajuinen
2

Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.

3 stengels selder
3

Snijd drie stengels selder in stukken en doe ze bij ui.

2 teentjes Look
4

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Doe de pulp in de pan. Laat alle groenten even stoven.

tijm, laurier, 0,2 l vermout
5

Leg er tijm en laurier bij en bevochtig met de vermout. Laat volledig droog koken.

TIPHeb je geen vermout in huis? Vervang hem dan door droge witte wijn.
2 potjes saffraanpoeder, 2,5 dl visfumet
6

Doe er het saffraanpoeder bij en bevochtig met visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken vind je hier.

0,3 l Room
7

Doe de room bij de saus en laat inkoken tot sausdikte.

peper, zout
8

Breng de saus op smaak met peper en zout.

De groenten

9

Smelt een klontje boter in een tweede pan. Doe er een scheutje water en een snuif zout en peper bij.

3 aardappelen
10

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (brunoise). Laat ze even garen in de boter met water met een deksel op de pan.

1 Wortel
11

Schil de wortel en snijd ook in brunoise. Doe de blokjes bij de aardappel.

2 stengels selder, 1 courgette
12

Snijd de selder en de courgette ook in brunoise. De zaadjes van de courgette gebruik je niet. Doe eerst de selder bij de rest van de groenten en laat meestoven. Voeg er ten slotte de courgette aan toe en laat meestoven. Zorg dat de groenten niet te gaar worden.

13

Giet de groenten af en laat ze afkoelen.

De pladijs

14

Breng water aan de kook in een kookpot waar een stoommandje op past.

Ad door Albert Heijn
Stoofpan met glazen deksel en stoominzet (thumbnail)Stoofpan met glazen deksel en stoominzet
Spaar nu mee voor de nieuwe Dagelijkse kost stoofpan met glazen deksel en stoominzet!
4 pladijsfilet
15

Maak kleine inkepingen in de pladijsfilets zodat je ze gemakkelijker kunt oprollen. Kruid de filets met peper en zout en vouw ze in pakketjes.

300 g grijze garnalen
16

Garnalen schil.

1 scheutje olijfolie
17

Leg een vel aluminiumfolie op de bodem van het stoommandje. Sprenkel er wat olijfolie over.

18

Leg de pladijs in het stoommandje en laat op ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar worden boven het kokende water.

Afwerken en serveren

0,25 citroenen, boter
19

Zeef de saus in een steelpan. Mix er klontjes koude boter door met een staafmixer zodat de saus wat schuimt. Breng op smaak met wat zout en enkele druppels citroensap.

kervel
20

Serveer de pladijsrolletjes met fijne groenten en saus. Werk af met grijze garnalen en plukjes kervel.