Instructies
4 personen
2 ajuinen
1
Pel de ui en snijd in grove stukken.
2 selderstengels
2
Spoel de selder grondig en snijd ook in stukken.
boter
3
Stoof beiden aan in een pan met een klontje boter.
laurier, tijm
4
Hak de tijm fijn en stoof mee aan. Voeg er ook de laurier aan toe.
0,1 l Noilly Prat, 1 flesje witbier, 0,2 l visfumet
5
Bevochtig de groenten met de Noilly Prat, het witbier en de visfumet.
zout, peper
6
Kruid de saus met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
1 tl korianderzaad
7
Stamp de korianderzaadjes fijn in de vijzel en voeg ook toe aan de saus.
8
Laat de saus inkoken tot minstens de helft van het vocht verdwenen is.
zout
9
Zet een pot met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
boter
10
Zet een hoge pan op het vuur en smelt een klontje boter.
1 ajuin, 1 teentje Look, 400 g tarwe korrels
11
Pel de ui en snipper fijn. Pel en kneus de knoflook. Stoof beiden aan in de pan. Voeg ook de tarwe toe.
0,8 l visfumet
12
Bevochtig met de rest van de visfumet.
1 broccoli
13
Snijd de broccoli in roosjes en kook in gezouten water.
1 snuifje currypoeder, kurkuma
14
Voeg het currypoeder en de kurkuma toe aan de saus.
0,1 l Room
15
Giet de room bij de saus en laten rustig verder pruttelen.
boter
16
Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter.
4 pladijsfilet, zout, peper
17
Vouw de vis in een pakketje, kruid met zout en peper en bak in de pan.
zout, peper, boter
18
Voeg een klontje boter toe bij de tarwe, kruid met zout en peper en roer om.
19
Giet de broccoli af en voeg toe bij de tarwe.
0,25 citroenen
20
Zeef de saus en voeg wat citroensap toe. Mix de saus kort op.
21