Verwarm de oven voor op 250 °C. Laat de pizzasteen mee opwarmen.
500 g 00-bloem, 150 g roggebloem, 11 g gedroogde gist
2
Weeg de 00-bloem, de roggebloem en de gist zorgvuldig af. Doe alles in de mengkom van de keukenmachine.
375 ml Water, olijfolie, 1 snuifje kristalsuiker, zout
3
Voeg het water, een flinke scheut olijfolie, een snuifje zout en een snuifje suiker toe. Laat de machine ongeveer 10 minuten alles rustig kneden tot het deeg begint te ‘bollen’.
lightbulb_outline
TIPRoggebloem neemt veel water op. Als het deeg te droog lijkt, kan je een beetje extra water toevoegen.
4
Haal het deeg uit de keukenmachine en maak er een mooie bol van. Leg de deegbol in een kom en dek af met een keukenhanddoek of een vel vershoudfolie. Laat het deeg minstens 90 minuten rijzen.
5
Rol het gerezen deeg tot een worst en verdeel het in zes porties. Maak er opnieuw bolletjes van. Laat ze een tweede keer rijzen onder een keukenhanddoek gedurende 30 minuten.
De tomatencompote
6
Breng een pot met water aan de kook.
5 tomaten
7
Snijd een kruisje in de top van elke tomaat en dompel de tomaten 12 tellen onder in het kokende water. Haal het vel van de tomaten eraf.
1 scheutje lookolie, 2 Sjalotten
8
Snijd de sjalot en de geschilde tomaten fijn. Stoof ze aan in een scheut lookolie.