Instructies
4 personen
De salade
0,25 ijsbergsla, 2 Wortels
1
Snijd de ijsbergsla fijn. Schil de wortelen en snijd ze in heel fijne reepjes (julienne) of rasp ze.
0,25 spitskool, 0,5 venkels, 0,5 bosjes platte peterselie
2
Snipper de spitskool. Snipper of rasp de venkel. Hak de peterselie fijn.
0,5 chilipeper, 40 g gember
3
Snijd de chilipeper fijn en schil en rasp de gember.
Ciderazijn, olijfolie, peper, zout
4
Meng alle groenten met een scheutje azijn en wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
De aioli
100 g toast brood, 1 dl melk
5
Snijd het brood in stukken en week het in de melk.
amandelen
6
Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof.
2 eierdooiers, currypoeder, kurkumapoeder
7
Meng de eierdooiers met currypoeder en kurkuma. Knijp het brood wat uit en meng het met de eierdooiers.
1 teentje Look, natuurazijn, 1 tl mosterd, peper, zout, 0,2 l arachideolie
8
Kneus en pel de knoflook. Snijd de knoflook grof en doe het bij het broodmengsel. Voeg er een scheut azijn, mosterd, peper en zout aan toe. Mix met een staafmixer en giet er intussen de olie bij.
2 el Griekse yoghurt
9
Doe de yoghurt bij de aioli.
Afwerken en serveren
10
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 pitabroodjes
11
Rooster de pitabroodjes in de oven (of in de broodrooster).
Ad door Albert Heijn

Swappen maar - kies voor AH Volkoren pitabroodjes en volg de tip van Michaël: "Een vezelrijke bron van trage koolhydraten die langdurige energie levert en niet alleen jouw lijf maar ook je darmbacteriën voed, win-win dus iets waar ik als diëtist fan van ben."
olijfolie
12
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan.
500 g halloumi, 1 el Meli Honing, tijm
13
Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in de olie. Snipper de tijm en doe hem bij de halloumi. Glaceer met de honing.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
Munt
14