Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 100 °C.

3 eiwitten, 100 g kristalsuiker
2

Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine en klop ze stijf. Voeg de kristalsuiker er in delen aan toe en laat de machine nog even draaien.

3

Schep de meringue in hoopjes op een omgedraaid siliconenmatje met halve bollen met een diameter van ongeveer 5 centimeter.

4

Leg het siliconenmatje op een bakplaat en bak de meringue 2,5 u in de voorverwarmde oven.

50 g kristalsuiker, limoensap, 200 g Aardbeien (Bevroren)
5

Doe de diepvriesaardbeien in een steelpan en voeg de kristalsuiker en het limoensap aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat 5 à 10 minuten sudderen.

violette siroop
6

Voeg er naar smaak een scheutje violetsiroop aan toe.

100 g verse aardbeien
7

Mix de aardbeien tot coulis. Giet de coulis door een zeef en laat afkoelen.

0,2 l Room, 50 g vanillesuiker
8

Doe de room en de vanillesuiker in een kom. Klop de room stijf en hou hem koel.

9

Haal de meringues uit de oven en laat ze even afkoelen.

10

Lepel wat van de afgekoelde coulis in een cirkel op een bordje.

200 g vanille-ijs
11

Schep een bol vanille-ijs in de holte van de meringue en zet de gevulde meringue met de platte kant naar beneden op een bord.

12

Bedek de meringue met een laagje opgeklopte slagroom.

100 g verse aardbeien
13

Snijd wat verse aardbeien in dunne plakjes en kleef ze tegen de zijkanten.