Instructies
4 personen
De aardappelen
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
600 g aardappelen, olijfolie
2
Was de aardappelen en snijd de grootste exemplaren eventueel in twee. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er olijfolie over.
peper, zout, 2 teentjes Look
3
Kruid met peper en zout. Kneus en pel de knoflook. Leg de teentjes bij de aardappelen.
rozemarijn
4
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze wat fijner. Strooi ze over de aardappelen.
5
Bak de aardappelen 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
De duxelle
6
Verhit een scheut olijfolie in een wok of grote pan.
1 ajuin
7
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de olie.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teentjes en stoof ze met de ui.
250 g champignons
9
Maak de champignons schoon en halveer ze. Mix ze kort in de hakmolen. Stoof ze met de ui en knoflook.
10
Kruid met peper en zout.
11
Haal de duxelle van het vuur en laat wat afkoelen.
De kruidenboter
100 g boter
12
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
0,5 bosjes platte peterselie
13
Snipper de peterselie in de blender.
0,5 citroenen
14
Snijd de boter in kleine blokjes en mix met de peterselie. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
15
Laat de boter wat opstijven in de koelkast.
De parelhoen
16
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 eieren
17
Klop de eieren los met peper, zout en een likje olijfolie in een grote schaal.
100 g paneermeel, 100 g panko
18
Meng panko en paneermeel in een tweede schaal.
TIPGeen panko in huis? Je kunt dit ook maken met alleen paneermeel.
19
Smelt een klont boter in een grote pan.
4 parelhoenfilets
20
Snijd het vet en vel van de parelhoenfilets. Snijd ze met een scherp mes open en leg er een vel bakpapier op. Sla ze wat platter met een vleeshamer.
21
Kruid de filets met peper en zout. Leg een laag duxelle op een helft. Doe er een laagje kruidenboter op en vouw de filets dicht.
22
Haal de pakketjes door de eieren en dan door het panko/paneermeelmengsel.
23
Bak de pakketjes rondom bruin in de pan. Laat ze 15 minuten verder garen in de oven bij de aardappelen.
Afwerken en serveren
4 tomaten
24
Snijd de tomaten in plakken.
1 Sjalotten, 0,25 bosjes Bieslook
25
Pel de sjalot en snijd hem in fijne reepjes. Snipper de bieslook.
appelazijn
26
Meng de tomaten met de bieslook en de sjalotten. Doe er een scheutje olijfolie en wat appelazijn bij. Kruid met peper en zout.
27