Snijd de aardappelen en de aubergines in plakken en bak ze in olie.
10
Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
200 g schapenkaas (harde)
11
Rasp de kaas.
30 g boter, 40 g bloem, 0,7 l melk
12
Maak een roux van boter en bloem, en giet de melk erbij. Breng de bechamel aan de kook.
1 snuifje nootmuskaat
13
Doe er ¾ van de geraspte kaas bij en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
14
Lepel een laag kaassaus op de bodem van een ovenschaal en schik er een deel van de plakken aubergine en aardappel op.
15
Lepel er vervolgens wat gehaktsaus over en herhaal weer met plakken aubergine en aardappel.
16
Ga verder met de gehaktsaus en herhaal deze stappen tot de ovenschaal gevuld is. Eindig met een flinke laag van de kaassaus en strooi er de rest van de gemalen kaas over.
17
Bak de moussaka nog 30 minuten in de oven op 200 °C.