Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd de venkel en de bleekselder grof.
13
Smelt een klontje boter in een soepketel en fruit de uien. Doe er look, venkel en bleekselder bij en kruid met laurier, tijm en steranijs.
14
Giet de mosselen door een vergiet en vang het kookvocht op.
15
Haal het schuim van de visfumet en vul het mosselvocht aan met fumet tot de gewenste hoeveelheid. Vries de rest van de visfumet eventueel in om later te gebruiken.
16
Giet het vocht bij de groenten en laat 20 minuten garen op een zacht vuur met het deksel schuin op de soepketel.
Afwerken en serveren
1 bosje Bieslook
17
Neem de tijm, laurier en steranijs uit de soep en mix met een staafmixer.
18
Roer een flinke scheut room door de soep.
19
Mix er met de staafmixer een klontje boter door zodat de soep mooi gaat schuimen. Breng op smaak met peper en een snuif zout.
20
Haal de mosselen uit hun schelp.
21
Snipper de bieslook fijn.
22
Verdeel de mosselen over borden of kommen en lepel er soep over. Werk af met gesnipperde bieslook.