Instructies
4 personen
600 g scampi (gepeld)
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan, kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze kort in de hete olie. Schep ze daarna uit de pan.
1 venkel, 1 courgette, 2 uien, 2 teentjes Look
2
Snijd de venkel, de courgette en de ui in stukken en stoof ze samen met wat fijngesneden look aan in de olie van de scampi’s.
1 flinke snuif currypoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 scheutje pastis, 1 Steranijs, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, laurier)
3
Breng de groenten op smaak met currypoeder en kurkuma. Voeg er de pastis, de steranijs en de kruidentuil aan toe en laat de pastis droogkoken.
0,1 l witte wijn, 0,2 l Room
4
Schenk de witte wijn erbij, laat even inkoken en doe daarna de room erbij. Breng de saus aan de kook.
400 g linguine
5
Kook de pasta gaar in gezouten water.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 bakje kerstomaten
6
Snipper de peterselie fijn en halveer de kerstomaten.
0,5 citroenen (het sap)
7
Meng in de gare pasta, een lepel kookwater van de pasta, het sap van een halve citroen, de scampi’s en de kerstomaten door de romige saus en kruid met een snuif zout.
8