Instructies
4 personen
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
600 g Vastkokende aardappelen
2
Spoel de aardappelen, snijd ze in stukken en kook gaar in gezouten water.
0,5 bloemkolen
3
Kuis de bloemkool en snijd in roosjes. Kook de roosjes nog even samen met de aardappelen.
600 g zalmfilets, 0,1 l witte wijn, 1 scheutje olijfolie
4
Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal en leg het stuk zalm op de olijfolie. Sprenkel er wat witte wijn over en kruid met peper en zout. Schuif de ovenschaal 10 tot 15 minuten in de oven.
1 scheutje olijfolie
5
Zet een grote pan op het vuur en laat er een scheutje olijfolie in warm worden.
200 g gerookt spek
6
Snijd het spek in reepjes en bak krokant in de olie.
7
Schep de bloemkool uit het water en spoel even onder koud water. Giet de aardappelen ook af wanneer ze bijna gaar zijn.
8
Schep het gebakken spek uit de pan.
1 ajuin
9
Pel de ui en snijd in sliertjes.
1 klontje boter
10
Schep de aardappelen in de pan van het gebakken spek en laat even bakken. Voeg er een klontje boter aan toe.
1 el mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l slaolie, 1 eierdooier
11
Doe de dooier met de mosterd en de azijn in een maatbeker, kruid met peper en zout en zet er de mixer in. Giet de olie er in een straaltje bij zodat je een licht gebonden vinaigrette krijgt.
12
Voeg nu de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen en laat meebakken.
13
Haal de zalm uit de oven en dek af met aluminiumfolie.
1 bosje Rucola
14
Spoel de rucola en laat hem even uitlekken.
Bieslook, dragon
15
Werk de vinaigrette af met wat fijngesneden bieslook en dragon.
1 scheutje olijfolie
16
Voeg de sliertjes ui toe aan de aardappelen en de bloemkool. Laat het geheel nog even bakken. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.
2 el kappertjes
17
Voeg er de kappertjes aan toe en laat nog even bakken.
18