Instructies

4 personen

Groentecouscous met gegrilde merguez en zure room

0,4 l groentebouillon
1

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.

2 rode paprika's
2

Schil de paprika’s en snijd ze in grote stukken.

1 courgette
3

Spoel de courgette en snijd hem in lange plakken.

4

Laat een grillpan goed heet worden op het vuur.

olijfolie
5

Sprenkel wat olijfolie over de paprika’s en courgettes en grill ze in de hete pan.

6

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een tweede pan.

2 rode uien
7

Pel en halveer de uien. Snijd ze in fijne sliertjes. Stoof ze in de olie.

2 teentjes Look
8

Kneus en pel de knoflook. Plet met een mes. Houd een vierde van de knoflook apart. Stoof de rest met de uien.

2 Wortels, 5 stengels selder
9

Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de selder in blokjes. Stoof de wortelen en de selder met de uien.

10

Snijd de geroosterde courgette en paprika in blokjes en doe ze bij de rest van de groenten.

peper, zout, komijnpoeder, ras el hanout
11

Kruid de groenten met peper, zout, komijn en ras-el-hanout.

12

Giet een vierde van de groentebouillon bij de groenten en laat garen onder deksel op een zacht vuur.

250 g couscous
13

Doe de couscous in een kom. Giet er de warme bouillon bij tot de couscous ongeveer een halve centimeter onderstaat. Laat wellen.

500 g merguezworstjes
14

Grill de merguezworstjes in een grillpan.

200 g Zure room, 1 een toefje Harissa
15

Meng de zure room met de apart gehouden knoflook, een snuif ras-el-hanout, een toef harissa en een snuifje zout.

Munt, 0,5 bosjes koriander
16

Haal de blaadjes van de munt en de koriander. Snipper ze fijn. Doe ze bij de zure room.

TIPIn plaats van zure room kun je ook Griekse yoghurt gebruiken.
17

Meng de groenten met de couscous. Leg er de merguezworstjes bij en serveer met de saus van zure room.