Instructies
4 personen
6 appels
1
Schil de appelen, snijd ze in grote stukken en bak ze in boter.
1 snuifje kaneel, 3 el bruine suiker, 3 el witte suiker
2
Voeg er de suiker en kaneel aan toe.
3
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
4
Schep de gebakken appelen in een ovenschaal.
0,5 l melk, 1 sinaasappel (De zestes), 1 vanillestokje
5
Breng de melk met wat sinaasappelschil aan de kook en voeg er de zaadjes van een vanillestok aan toe.
300 g rozijnenbrood, 100 g suiker
6
Snijd het rozijnenbrood in stukken en doe ze in een kom. Voeg de suiker toe.
7
Schenk de melk bij het brood en meng alles goed onder elkaar.
4 eiwitten, 4 eierdooiers
8
Scheid de eieren. Doe de eiwitten in een aparte kom en meng de eigelen onder het beslag.
1 snuifje kaneel
9
Giet de broodpap over de gebakken appelen en strooi er een snuif kaneelpoeder over.
10
Schuif de ovenschaal 60 minuten in de oven. Laat de ovenschaal na de gaartijd wat afkoelen.
11
Klop intussen de eiwitten stijf in de keukenmachine.
100 g suiker
12
Voeg de suiker eraan toe en laat de machine nog even kloppen.
13