Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2 avocado's, olijfolie
2
Schil de avocado’s en snijd in kwartjes. Leg ze in de keukenrobot en giet er wat olijfolie bij. Mix de avocado tot een gladde guacamole.
zout, cayennepeper, komijn, gerookt paprikapoeder, 0,5 limoenen
3
Kruid de guacamole met zout, cayennepoeder, komijn, gerookt paprikapoeder en het sap van een halve limoen. Meng goed onder elkaar en schep uit in een kommetje. Giet er nog een scheutje olijfolie over en sluit af met een stuk vershoudfolie.
0,25 ijsbergsla, 0,25 rode chilipepers
4
Snijd een kwart van de ijsbergsla in kleine stukken. Doe de ijsbergsla in een kom. Snijd de chilipeper fijn en voeg ook deze toe aan de salade.
3 tomaten, 0,5 rode uien, 0,5 blik maïs
5
Snijd 3 tomaten in kwartjes en verwijder het vruchtvlees. Snijd de rest van de tomaten in blokjes. Versnipper de helft van de rode ui en voeg ook toe aan de salade. Doe er tenslotte nog de helft van mais uit blik bij en meng de groenten onder elkaar.
peper, zout, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Kruid de salade met peper en zout en giet er de olijfolie en de rode wijnazijn over.
olijfolie
7
Verwarm een pan met olijfolie.
1 rode paprika, 400 g seitan, olijfolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
8
Snijd de andere helft van de rode ui in halve ringen. Schil de rode paprika en snijd ook deze in reepjes. Bak de rode ui in de pan met olijfolie. Voeg er ook de seitan aan toe. Kruid met een snuif komijn, een flinke snuif cayennepeper en een snuif paprikapoeder. Doe er de paprika ook bij. Laat de groenten even goed bakken.
8 tortilla's
9
Leg de tortilla een tweetal minuten in de oven.
koriander, jalapenopepers, 1 toefje Zure room
10