Instructies
4 personen
De curry
arachideolie
1
Verhit een scheut olie in grote stoofpot.
2 rode uien
2
Pel en snipper de rode uien. Bak ze in de olie.
3 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp bij de uien.
30 g gember
4
Schil en rasp de gember. Stoof aan met de uien en knoflook.
2 Wortels, 2 Zoete aardappelen
5
Schil de wortelen en de zoete aardappelen. Snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan.
4 stengels bleekselder, 1 stengel prei
6
Maak de selder en de prei schoon. Snijd de stengels ook in stukjes en stoof ze aan met de rest van de groenten.
1 pompoen
7
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en stoof het mee aan.
1 tl garam masala, kurkumapoeder, 2 el currypasta
8
Kruid met garam masala en een snuif kurkuma. Doe er de rode currypasta bij.
1 l Water, 330 ml kokosmelk, 2 el pindakaas
9
Giet er het water en de kokosmelk bij. Voeg er de pindakaas aan toe.
0,5 bloemkolen, 3 limoenblaadjes
10
Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze ook in de kookpot. Voeg er de limoenblaadjes aan toe en zet een deksel op de pan. Laat alle groenten een half uur garen op een zacht vuur.
zout
11
Doe ongeveer een kwart van de groentecurry in de blender en mix. Roer het mengsel door de rest van de groenten om de saus wat te binden. Kruid met een snuif zout.
De rijst
2 builtje rijst
12
Kook de rijst gaar. Giet af.
arachideolie
13
Verhit een scheut arachideolie in een wok.
2 ajuinen
14
Pel en snipper de uien. Bak ze in de olie.
1 teentje Look
15
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de pulp mee aan.
15 g gember
16
Rasp de gember en stoof mee aan. De uien, look en gember mogen mooi bruin zijn.
17
Doe er de rijst bij en laat even mee bakken.
Afwerken en serveren
18
Serveer de curry met de rijst.
4 el Yoghurt, koriander
19