Instructies

4 personen

De blondies

1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

2

Breng water aan de kook in een kookpot.

200 g witte chocolade, 250 g boter
3

Breek de chocolade in een kom die op de kookpot past. Doe er de boter bij. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.

200 g kristalsuiker, 100 g Cassonade, 4 eieren
4

Doe de eieren met de kristalsuiker en de blonde cassonade in de kom van de keukenmachine. Mix tot een witte, schuimige massa.

5

Zet het K-vormige hulpstuk op de keukenmachine.

6

Meng met de keukenmachine de gesmolten chocolade door het beslag.

250 g bloem, 2 tl bakpoeder
7

Voeg er lepel per lepel de bloem en het bakpoeder aan toe.

200 g noten
8

Hak de gemengde noten grof. Schep ze door het beslag. Laat even afkoelen in de koelkast.

9

Zet papieren vormpjes in de muffinvorm.

10

Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

11

Haal de blondies uit de oven en haal ze uit de vorm.

De zoute karamel

150 g karamelsnoepjes
12

Smelt de karamelsnoepjes in een kookpot.

0,1 l Room, 50 g boter
13

Doe er de room en de boter bij.

fleur de sel
14

Voeg er een snuif fleur de sel aan toe en roer goed om.

Afwerken en serveren

bloemsuiker
15

Zeef bloemsuiker over de blondies.

16

Druppel er wat zoute karamel over.

17

Serveer de blondies lauw of koud.