Instructies
4 personen
De meatballs
2 takjes rozemarijn, 2 takjes oregano, 1 blaadje Salie
1
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en van de takjes oregano, en neem een blaadje salie. Hak deze verse kruiden heel fijn.
1 ui, 1 teentje Look
2
Stoof de versnipperde ui aan in een beetje olijfolie. Plet de knoflook en laat deze meegaren.
800 g gehakt, 1 ei, peper, zout, 4 el paneermeel
3
Doe het gehakt in een ruime mengschotel en voeg het ei, het paneermeel, de versnipperde kruiden en de gestoofde snippers ui met look toe. Meng alles goed door mekaar. Kruid het gehaktmengsel met voldoende peper van de molen en zout.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
4
Rol forse balletjes van het gehakt (bijvoorbeeld balletjes van zo’n 4 centimeter diameter).
olijfolie, 1 klontje boter
5
Verhit een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in een pan. Kies voor een ruime pan, zodat je alle balletjes in één keer kan aanbakken.
6
Bak de gehaktballen zodat ze een smakelijk goudbruin korstje krijgen. Later zullen de balletjes verder garen in de saus.
Pittige tomatensaus
1 ajuin, 1 teentje Look
7
Pel en snij de ui fijn, snij en plet een teentje look.
1 tl sambal, olijfolie
8
Verhit een scheutje olijfolie en bak de uisnippers en look. Voeg een koffielepel sambal toe, de saus mag pittig zijn.
2 sneetjes Gezouten spek, 1 scheutje rode wijn
9
Snij het gezouten spek in kleine blokjes en laat even meebakken. Blus met een scheutje rode wijn.
1 l tomatenpulp, rozemarijn, basilicum, oregano
10
Voeg de tomatenpulp toe, de rozemarijn, basilicum en oregano, en laat verder sudderen. Laat ook de balletjes sudderen in de saus.
De penne
400 g penne
11
Kook de penne beetgaar in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.
De afwerking
250 g kerstomaten
12
Halveer de kersttomaatjes. Neem de kruiden uit de tomatensaus en voeg de kerstomaatjes toe.
13
Neem een ruime ovenschotel en stort er de penne in.
14
Giet daarover de saus met gehaktballetjes. Zet alvast de ovengrill op.
2 bolletje Mozzarella
15
Snij de bolletjes buffelmozzarella in dikke sneetjes en verdeel ze royaal over de schotel.
16
Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas ongeveer 10 minuten gratineren.
basilicum
17