Profielfoto

Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree

Dagelijkse kost
Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree (thumbnail)Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree
Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree (thumbnail)Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree

Instructies

4 personen
1.000 g aardappelen
1

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.

2 ajuinen, 2 Wortels, 2 stengels selder, 200 g gerookt spek, tijm, laurier
2

Pel de uien en snijd ze grof alsook de wortelen en de selder. Laat wat olie heet worden en stoof de groentjes aan. Bij de groentjes komt ook grofgesneden spek. De kruiding bestaat uit tijm en enkele blaadjes laurier.

3 tomaten, 2 teentjes Look
3

Snijd de San Marzano tomaten in grote stukken en voeg ze toe aan de andere groentjes en het spek. Vervolgens komt er nog grofgesneden look bij.

70 g Tomatenpuree, 1,5 liter kalfsbouillon, 2 el bloem
4

Voeg de tomatenpuree eraan toe en bestrooi met de bloem. Roer alles goed onder elkaar. Schep het vet van de bouillon en giet ze vervolgens bij de groenten. Laat alles verder koken.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
4 eieren
5

Kook de eieren hard. Dat kan in dezelfde pot waarin de aardappelen aan het koken zijn. Haal de eieren na 10 minuten uit het kokende water en laat ze afkoelen.

800 g gemengd gehakt, 1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie, 2 eierdooiers, 1 snuifje gehaktkruiden van Dagelijkse kost
6

Doe het gehakt in een mengkom. Snijd de sjalot en peterselie fijn en doe ze bij het gehakt. Voeg er ook nog eierdooiers en gehaktkruiden aan toe en meng alles goed onder elkaar.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
1 een flinke klont boter
7

Rol balletjes van het gehakt, laat wat boter smelten in een pan en bak de balletjes goudbruin.

2 eierdooiers, 50 g boter, 1 scheutje melk, nootmuskaat
8

Giet de aardappelen af, doe er eierdooiers, een scheut melk en wat boter bij en prak alles tot puree. Kruid de puree met zout en wat nootmuskaat.

9

Haal het spek uit de saus en mix fijn. Zeef de saus vervolgens en schep de gebakken balletjes erbij. Pel de eieren, snijd ze grof en meng de eieren onder de saus.