Instructies
4 personen
4 zwarte pensen
1
Haal de pensen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
800 g Bloemige aardappel, zout
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
3
Smelt een klontje boter in een kookpot op een matig vuur.
3 appels
4
Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het taaie klokhuis. Snijd de appels nog wat kleiner.
500 g pruimen, 2 tl kristalsuiker, 1 snuifje kaneel
5
Snijd ook de pruimen in stukken en verwijder de pit. Stoof de stukjes appel en pruim tot ze helemaal ‘plat’ gegaard zijn. Strooi er intussen wat suiker over en kruid met een snuif kaneel. Roer goed en laat sudderen onder deksel. Let erop dat het vuur niet te hevig is.
6
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de pensen op een zacht vuur.
7
Plet de stukjes pruim en appel nog wat verder tot moes met een pureestamper.
8
Giet de aardappelen af.
1 tl mosterd
9