Instructies
4 personen
3 appels, 2 el witte suiker, 1 kaneelstokje, 1 klontje boter
1
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd de appels en stukken. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de appelen erin aan. Voeg de suiker, een kaneelstokje en een scheut water toe en zet een deksel op de pan. Laat de appelen plat stoven en laat de appelmoes afkoelen.
2 ajuinen, 1 teentje Look
2
Snijd de uien en de look grof. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de ui en de look in aan.
2 stengels selder, 1 stengel prei, 2 Wortels, 0,25 knolselders, 0,5 pastinaak
3
Kuis, was en snijd de groenten grof: selder, prei, wortelen, knolselder en de pastinaak. Voeg de gesneden groenten toe aan de ui en de look.
4 Loskokende aardappelen, tijm, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
4
Schil tot slot de aardappelen, snijd ze in stukken en voeg ze toe. Voeg er een scheut water, enkele takjes tijm, 2 blaadjes laurier, nootmuskaat, selderzout en peper aan toe en zet een deksel op de pot. Laat de groenten minstens 30 minuten garen, tot ze gaar en zacht zijn.
1 een klontje boter, 4 Pensen, 4 zwarte pensen
5
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de zwarte en witte pensen in de vetstof op een zacht vuurtje.
1 een flinke koffielepel mosterd
6