Instructies
4 personen
2 ajuinen, 1 teentje Look, 1 bakje champignons
1
Snijd de uien fijn en plet de look. Snijd ook de champignons in in twee of drie afhankelijk van de grootte van de champignons of hoe groot jij ze wilt in de bereiding.
tijm, laurier
2
Laat een scheut olie heet worden in een pot en stoof er de ui en de look in aan. Voeg er nadien de champignons aan toe. Laat alles even stoven en kruid met tijm en laurier.
1 scheutje madeira, Tomatenpuree, 1 el bloem
3
Laat het geheel even bakken en blus met de madeira. Laat even inkoken en voeg de tomatenpuree toe. Om het geheel te binden voeg je wat bloem toe. Laat alles even bakken zodat de bloemsmaak weg is.
0,2 l Tomaten passata, 1 scheutje azijn, 1 snuifje marjolein, 1 snuifje oregano, 1 snuifje paprikapoeder, 1 el witte suiker
4
Doe er vervolgens de passata, een scheutje water en een scheutje azijn bij. Laat alles nog even koken. Proef goed en kruid de saus bij naar eigen smaak met zout, marjolein, oregano en paprikapoeder en laat ze even koken. Voeg eventueel nog wat suiker toe om die zoet-zuur balans goed te krijgen. Laat de champignon à la Grecque afkoelen.
0,5 l Room
5
Neem 5 dl room en doe die in de keukenmachine. Leg er een handdoek over tegen de spatten en laat lang genoeg draaien. Op een bepaald moment gaat het water zich scheiden van de rest de room. Doe het vaste deel van de room in een neteldoek, en wring het overtollige water er nog uit. Het product dat je overhoudt is zelfgemaakte boter.
4 sneetjes Zuurdesembrood
6