Instructies
4 personen
Het brood met paddestoelen
1
Verzamel de paddenstoelen en maak ze schoon. Borstel restjes aarde weg en snij ook te taaie steelstukjes weg.
2
Scheur oesterzwammen in brute stukken.
3
Eekhoorntjesbrood: Schil de onderkant van de dikke stelen van de paddenstoelen. Veeg alle restjes aarde weg. Snij ze nadien in hapklare stukken.
4
Verwarm alvast de grillpan op een stevig vuur. Laat ze 10 minuten opwarmen, zodat je straks kort en krachtig kan grillen.
5
Pel de sjalotten en snij ze in lange repen. Plet de look tot pulp en doe alles in een mengschaal.
6
Spoel de tuinkruiden. Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm. Houterige steeltjes gooi je weg. Hak de blaadjes salie, rozemarijn en tijm zo fijn mogelijk en doe de fijne kruiden bij de sjalotten.
7
Spoel de rucola spoelen en laat de blaadjes uitlekken.
8
Zet de ovengrill op.
9
Snij de dikke sneden brood in gelijke helften, druppel er een beetje fijne olijfolie over en leg ze op de hete grill. Geef elk stuk brood langs de beide zijden een gebrand patroon.
10
Schuif het gegrilde brood in de oven en toast het zacht-knapperig.
11
Roer de paddenstoelen door de repen sjalot met lookpulp en fijne kruiden. Kruid de mix met wat peper van de molen en een beetje zout.
12
Druppel een klein beetje fijne olijfolie over de paddenstoelen. (Overdrijf niet, en vermijd dat de vlam in de hete grillpan slaat.)
13
Gril de paddenstoelenmix gedurende 2 tot 3 minuten. Roer alles regelmatig om, bv. met behulp van een keukentang.
De limoen-ricotta
14
Schep de ricotta in een mengschaal. Rasp er wat fijne zeste van een onbehandelde limoen overheen.
15
Schenk er ook een beetje fijne olijfolie bij en voeg peper van de molen en wat zout toe. Roer alle ingrediënten.
16
Schep op elke gegrilde toast een flinke laag limoen-ricotta. Schik er vervolgens gegrilde paddenstoelen bovenop en eindig met een toefje rucola.
17