Instructies
4 personen
600 g ratte-aardappelen, zout
1
Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar in lichtgezouten water.
peper, zout, arachideolie, 2 eieren
2
Klop de eieren los met een scheutje olie en een snuif peper en zout in een diep bord of een schaal.
100 g paneermeel
3
Doe het paneermeel in een tweede diep bord of schaal.
4 varkensslaapjes, peper, zout
4
Snijd het varkensvlees in dunnen lappen (of vraag je slager om dat te doen). Leg de varkenslapjes tussen twee vellen vetpapier of plasticfolie en klop ze nog wat platter met de vleesklopper. De lapjes moeten niet té dun zijn zodat je het varkensvlees nog proeft. Kruid de lapjes met peper en zout.
250 g Mozzarella
5
Snijd de mozzarella in plakjes.
4 plakjes ham
6
Leg een plak mozzarella en een plak gerookte ham op het vlees. Vouw het varkenslapjes dicht en zet ze vast met een cocktailprikker.
7
Haal de cordon bleus eerst door het ei en dan door het paneermeel.
8
Giet intussen de aardappelen af en laat ze afkoelen. Pel de aardappelen.
1 Sjalotten
9
Pel en snipper de sjalot.
0,5 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes.
olijfolie
11
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan. Stoof de sjalot met de knoflookpulp.
12
Snijd de aardappelen in stukjes en bak ze in de pan met de sjalot en de knoflook. Plet ze met een vork of een pureestamper grof (maar niet tot puree).
boter, olijfolie
13
Smelt een klont boter in een pan. Doe er wat olijfolie bij.
14
Bak de cordon bleus in de pan met olie en boter aan beide kanten goudbruin.
1 bakje Zongedroogde tomaten, 1 el Zure room, peper, zout
15
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Doe ze bij de geplette en gebakken aardappelen. Voeg er de zure room aan toe en kruid alles met peper en zout.
150 g veldsla
16
Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet. Schep de veldsla vlak voor het serveren door de warme aardappelen.
basilicum
17