Instructies

4 personen

De salsa verde

1

Maak eerst de salsa verde.

2 handvol kervel, handvol platte peterselie, handvol dragon, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, 1 el mosterd, 3 zure augurken, peper, zout, kappertjes
2

Doe de kervel met de peterselie en de dragon in de hakmolen en laat draaien. Doe er een scheut olijfolie, een scheutje azijn, een eetlepel mosterd, de kappertjes en de augurkjes bij. Kruid met peper en zout.

3

Laat de hakmolen draaien tot je een dikke, friszure saus krijgt.

De stoemp

800 g Loskokende aardappelen, zout
4

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.

1 ui, 2 bosjes Look
5

Pel de ui en snipper hem heel fijn. Pel de knoflook, hak hem fijn en kneus hem met het plat van een groot mes.

500 g Jonge wortels
6

Spoel de wortelen goed onder stromend water. Jonge wortelen moet je in principe niet schillen. Snijd ze in dunne rondjes.

TIPAls je meerdere groenten samen laat garen, begin je met de hardste groenten die het langst moeten garen en doe je er pas later de ‘zachtere’ soorten bij.
1 scheutje olijfolie
7

Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui. Doe er de look en de wortelen bij. Voeg een scheut water toe en laat stoven tot de wortelen bijna gaar zijn op een laag vuur. Er mag een deksel op de pan.

1 courgette
8

Was de courgette en snijd de boven- en onderkant weg. Snijd het vruchtvlees van de zaadlijsten en snijd het in blokjes.

459 g erwten
9

Doe de courgetteblokjes bij de wortelen en laat meestoven. Voeg er ten slotte het zakje diepvrieserwtjes aan toe, roer goed om en laat alle groenten gaar en warm worden.

1 klontje boter, 1 scheutje melk, 200 g geitenkaas, 1 eierdooier, zout
10

Giet de aardappelen af en plet ze met de pureestamper. Voeg er een klontje boter, een scheutje melk, de geitenkaas en een eierdooier aan toe. Meng goed en breng op smaak met een snuifje zout.

11

Het eiwit kan je invriezen om later te gebruiken in een andere bereiding.

12

Doe de gare groenten bij de puree en schep om.

400 g beenham
13

Snijd de ham in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak de ham kort aan.

5 lente-uien
14

Snipper het wit en het lichtgroen van de lente-uien fijn.

15

Schep een flinke portie puree op elk bord en leg er de gehakken hamblokjes bij. Strooi er de gesnipperde lente-ui over en werk af met een paar lepels salsa-verde.