keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
1,5 uien, 1,5 teentjes Look
2
Snij de uien grof en plet de look en stoof ze aan in olie.
25 g gember, 0,25 chilipeper
3
Rasp er de gember bij, snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe.
1 Zoete aardappelen, 0,5 Koolrabi, 0,5 venkel, 1 wortelen
4
Snij de zoete aardappel, de koolrabi, de venkel, de wortelen en de puntpaprika in grote stukken en stoof ze mee aan.
0,5 snuifjes garam masala, 0,5 flinke snuif kurkuma, 0,5 snuifjes gerookt paprikapoeder, 0,5 flinke snuif komijn
5
Breng de groenten op smaak met garam massala, kurkuma, gerookt paprikapoeder en komijn.
1,5 kruidnagels, 1 Steranijs, 0,5 laurier
6
Voeg de kruidnageltjes, de steranijs en de laurier toe.
1 tl Tomatenpuree
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat even stoven.
0,2 l groentebouillon, 0,1 l Tomaten passata, 0,05 l Room
8
Voeg de groentebouillon, de passata en een scheut room toe en breng het geheel aan de kook.
0,5 pakje maïs (mini)
9
Snij de mini mais in grote stukken en voeg ze toe.
1 tl Tikka massala kruidenpasta
10
Voeg de tikka massala pasta toe.
11
Zet een deksel op de pot en laat de groenten 20 minuten garen.
4 el Volle yoghurt, 0,5 limoen
12
Schep de yoghurt in een kom en rasp er de schil van de limoen bij.
13
Voeg een snuif zout, wat peper en enkele druppels limoensap toe en meng alles.
1 plat brood (of naan)
14
Bak het flatbread of naan in de oven.
25 g boter
15
Roer een klontje boter door de tikka massala.
0,25 bosjes lente-uien
16
Snipper de lente ui fijn.
koriander
17
Schep wat van de curry in een kom en strooi er wat lente-ui over. Werk af met takjes koriander en wat van de yoghurt. Serveer het brood erbij.
expand_less
expand_more