Instructies
4 personen
3 Zoete aardappelen
1
Breng water aan de kook met een snuifje zout. Kook de zoete aardappelen kort in het water.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een pan op het vuur.
200 g chorizo
3
Snijd de chorizo in dunne reepjes en bak ze in de olie.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Doe ze bij de chorizo.
1 Puntpaprika
5
Verwijder de zaden en zaadlijst van de puntpaprika. Snijd ze eerst in repen en dan in kleine blokjes (brunoise). Laat de paprika meestoven.
TIPOmdat de schil van een rode puntpaprika heel dun is, hoef je hem niet te schillen.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de uien en paprika.
0,5 chilipeper, 1 snuifje gedroogde oregano
7
Snipper de chilipeper fijn en voeg ook toe. Roer alles goed onder elkaar. Kruid met een snuifje gedroogde oregano.
De salade
2 kropslaharten
8
Snijd de kropslaharten doormidden en vervolgens in fijne reepjes (julienne).
peper, zout, natuurazijn
9
Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en azijn.
Afwerken en serveren
10
Giet de zoete aardappelen af. Snijd ze doormidden en hol ze uit.
2 el Zure room
11
Doe het vruchtvlees in de pan met de chorizo en paprika. Voeg ook de zure room toe. Roer goed.
4 lente-uien
12
Snijd de lente-uien in fijne ringen. Doe ze bij de puree van zoete aardappel.
13
Vul de uitgeholde zoete aardappel met de puree.
koriander
14