Instructies

4 personen
200 g sticky rice
1

Spoel de rijst kort onder koud water en schep het in een pot. Voeg het water eraan toe en breng de rijst aan de kook voor 10 à 15 minuten. Vergeet niet te roeren.

1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 el bruine suiker, 1 el rode currypasta, 1 el Tomatenpuree
2

Laat een scheut arachide olie heet worden in een pot. Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Stoof de sjalot en de look aan in de olie en voeg de bruine suiker eraan toe. Schep er de rode curry en de tomatenpuree bij en laat het geheel even stoven.

2 el Vissaus, 0,2 l visfumet, 1 blikje kokosmelk, 2 limoenblaadjes
3

Voeg er de vissaus en de visfumet aan toe en laat de saus even inkoken. Voeg daarna de kokosmelk en de limoenblaadjes eraan toe.

1 snuifje bicarbonaat, 200 g sluimererwten
4

Breng een pot water aan de kook en voeg er wat bicarbonaat of een snuifje zout aan toe. Kook de sluimerwten kort af. Giet de sluimerwten af en spoel ze kort onder koud water.

4 stengels selder
5

Spoel de selder en snijd hem in schuine stukken.

6

Stort de rijst in een bord, dek af met wat vershoudfolie en laat hem even afkoelen.

2 rode puntpaprika's
7

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd de groente grof.

600 g zeewolf
8

Laat wat olie heet worden in een pan. Kruid de vis met peper en zout en bak hem goudbruin in de hete olie.

1 scheutje sesamolie
9

Laat wat olie heet worden in een wok en bak de groenten krokant in de hete olie en kruid ze met peper en zout. Voeg een scheutje sesamolie toe aan de groenten.

50 g panko
10

Rol balletjes van de kleefrijst en duw ze een beetje plat. Haal de rijstballetjes door de panko en bak ze goudbruin in wat hete olie.

11

Haal de limoenblaadjes uit de saus en zet er kort de mixer in.

12

Leg een stukje gebakken vis op een bord, schep er wat gebakken groenten en een rijstkroketje bij en werk het geheel af met een flinke lepel saus.