Doe water in een kookpot met het sap van de citroen, bloem en een snuif zout. Zet de blanc nog niet op het vuur.
1.000 g Schorseneren
2
Was en schil de schorseneren heel grondig.
3
Leg de schorseneren in de blanc en breng aan de kook. Zet een deksel op de kookpot en laat ze garen.
4
Giet af en spoel onder koud water zodat de restjes van de blanc verdwijnen.
De aardappelpuree
800 g Loskokende aardappelen, zout
5
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.
De hollandaise
6
Gebruik als ‘dopje’ een halve eierschaal.
3 eierdooiers, 2 dopje witte wijn
7
Klop de eieren schuimig met de witte wijn (of water). Zet de pan op het vuur en blijf verder kloppen met een garde in de vorm van een 8 tot het mengsel goed schuimt.
200 g boter
8
Snijd de boter in kleine blokjes en smelt ze één voor één in de saus op een heel laag vuur. Zorg ervoor dat de saus niet kookt, want dan schift de saus.
lightbulb_outline
TIPNormaal gezien moet je de boter klaren. Je laat dan de onzuiverheden in de boter naar beneden zakken en doet ze dan pas in de saus. Maar het lukt ook perfect zonder klaren.
zout, cayennepeper, 0,16 citroenen, peper, 2 el Picklessaus
9
Breng de hollandaisesaus op smaak met een snuifje zout, cayennepeper, enkele druppels citroensap, peper en pickles.
De zalm
600 g zalmfilets, peper, zout
10
Verdeel de vis in porties en kruid met peper en zout.
boter
11
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de vis eerst op de velkant.