Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

1 ui (dikke), 2 teentjes Look
2

Snipper de ui en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie.

0,5 broccoli's
3

Snijd de stam van de broccoli fijn en stoof de stukjes mee aan.

200 g orzo (volkoren), 2 blaadjes laurier, tijm
4

Voeg de orzo, de laurier en wat fijngesneden tijm toe en laat even meestoven.

0,4 l groentebouillon
5

Doe de bouillon erbij, zet een deksel op de pot en laat het geheel 10 minuten garen.

200 g Sugar snaps
6

Breng een pot gezouten water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes. Kook ze samen met de sugarsnaps kort af. Giet de groenten daarna door een zeef en spoel ze onder koud water.

1 pakje filodeeg
7

Leg een vel filodeeg open en strijk het in met wat olijfolie. Leg er een tweede vel op en strijk dat ook in.

600 g zalm (zonder vel)
8

Kruid de zalm met peper en zout. Leg een stuk zalm in het midden aan de onderkant van het filodeeg en plooi het deeg over de zalm. Plooi de randen naar binnen toe en rol de zalm helemaal in het filodeeg.

9

Bak de filodeegpakketjes met zalm in olie op een laag vuur.

10

Leg de zalm daarna in een ovenschaal en schuif ze voor 7 minuten in de oven.

peterselie, 0,5 citroenen (De zestes)
11

Kruid het geheel met peper en zout en voeg er de groene groenten, wat fijngesneden peterselie en de zestes van de citroen aan toe. Roer alles onder elkaar.

oregano, 200 g feta
12

Schep wat orzo met groene groenten in een bord en leg er een stuk gebakken zalm in filodeeg bij. Verkruimel de feta erover en besprenkel met wat fijne olijfolie. Werk af met blaadjes verse oregano.