Instructies
4 personen
1.000 g kalfsvlees
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout
3
Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Kleur het vlees rondom aan.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
5
Rits de blaadjes van de rozemarijn. Snipper de tijm en de rozemarijn fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen in stukken.
6
Doe de tijm, rozemarijn en knoflook bij het vlees en laat 25 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
De tonijnmayonaise
2 eierdooiers, 2 tl mosterd, 0,5 citroenen, 0,2 l arachideolie
7
Maak eerst een basismayonaise. Doe de eierdooiers met de mosterd en het sap van de citroen in een maatbeker. Mix met de staafmixer tot mayonaise terwijl je er de olie bijgiet.
2 ansjovisfilets, 100 g tonijn op eigen nat, tabasco
8
Neem de helft van de mayonaise. Mix er de ansjovis, tonijn en enkele druppels tabasco door.
2 el Yoghurt
9
Roer er de yoghurt door.
Afwerken en serveren
zout
10
Breng water aan de kook met een snuif zout.
0,25 knolselders
11
Schil en rasp de knolselder op de mandoline. Blancheer hem kort in het kokende water. Spoel onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
12
Haal het vlees uit de oven, draai het om en laat rusten. Het mag volledig afkoelen.
1 sla
13
Was de krulsla en laat uitlekken in een vergiet.
Witte wijnazijn, slaolie, peper, zout
14
Meng de knolselder met een likje witte wijnazijn en wat slaolie. Breng op smaak met peper en zout.
8 wraps
15
Leg de wraps op het werkblad.
16