Instructies
4 personen
De champignons
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
2
Verhit een klontje boter in een (grill)pan.
3
Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Schroei het rondom in de pan. Zet 10 minuten in de oven om verder te garen.
TIPHet varkenshaasje mag nog rosé zijn vanbinnen. Zorg dat het zeker niet uitdroogt in de oven.
4
Haal het vlees uit de oven en laat rusten.
Afwerken en serveren
5
Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
6
Verhit een klontje boter in een pan. Bak de champignons en roer ze regelmatig om of schud met de pan. Kruid met peper, zout en rozemarijn.
7
Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel de knoflook, hak een half teentje fijn en kneus met een mes. Doe de sjalot en de look bij de champignons en laat meestoven.
8
Snijd het varkenshaasje in dunne plakjes.
9
Beleg de tortillavellen met gerookte ham. Leg er de plakjes varkenshaas op en smeer er een eetlepel kruidenkaas over. Dat gaat het gemakkelijkste met een paletmes.
10
Verdeel de gestoofde champignons over de wraps. Rol ze strak op.
11
Verhit een pan op het vuur. Laat een klontje boter smelten. Bak de wraps eerst op de naad zodat ze goed dicht blijven. Draai ze om zodat ze rondom krokant gebakken zijn.
12
Snijd de wraps in twee en leg ze op een bord. Geef er eventueel een slaatje bij.
13