Instructies

4 personen

De wortelsoep

3 l groentebouillon
1

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.

boter
2

Smelt een klont boter in een soepketel.

2 ajuinen
3

Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze in de boter.

1 kg Wortel
4

Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof ze aan met de uien.

2 teentjes Look
5

Kneus en pel de knoflook. Stoof ze mee aan.

1 tl currypoeder
6

Kruid met currypoeder.

2 blaadjes laurier, tijm, 1 takje rozemarijn
7

Bind de laurier, tijm en rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel.

peper, zout
8

Giet er de warme groentebouillon bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat ongeveer een half uur garen.

9

Haal het bouquet garni uit de soepketel.

10

Mix de soep met een staafmixer.

De wrap

0,1 l olijfolie, 1 tl mierikswortel pasta, 1 el appelazijn, 1 el honing
11

Meng de olijfolie met de mierikswortelpasta, de appelazijn en de honing.

tijm, peper, zout
12

Rits de tijm van de takjes en hak ze wat fijner. Doe ze bij de marinade. Kruid met peper en zout.

4 Wortels
13

Schil en rasp de wortelen. Meng ze met de marinade en kruid eventueel bij met peper en zout.

0,25 bosjes peterselie
14

Snipper de peterselie en schep hem door de wortelen.

4 wraps, 200 g geitenkaas
15

Beleg de wraps met de wortelsalade. Verdeel er de geitenkaas over.

16

Rol de wraps op.

Afwerken en serveren

17

Werk de soep eventueel af met een paar blaadjes peterselie. Serveer ze met een wrap.