Instructies

4 personen
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 1 scheutje olijfolie
1

Snijd de uien en look vrij grof. Laat een scheut olie heet worden in een pot en stoof er de uien en de look in aan.

2 pastinaak, 1.000 g Wortels, 4 stengels bleekselder
2

Spoel, schil en snijd de groenten in grove stukken: selder, pastinaak, wortel. Voeg ze toe aan de ui en de look. Laat de groenten even stoven.

125 g rijst, 250 ml Water
3

Weeg de rijst af in een steelpannetje. Voeg er 250 ml water aan toe (steeds het dubbele van de hoeveelheid rijst) en een snuif zout. De rijst mag redelijk plat gekookt worden.

40 g gember, 3 l groentebouillon
4

Schil de gember en pel de look. Snijd een deel van de gember fijn en voeg hem toe aan de groenten. Bevochtig de groenten met de groentebouillon en breng aan de kook.

0,5 chilipeper, 1 blik kokosmelk, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje koriander
5

Rasp de rest van de gember en de look bij de rijst. Snijd een halve chilipeper fijn zonder de zaadlijsten en voeg hem ook toe aan de rijst, de andere helft mag grof gesneden bij de soep. Voeg er de kokosmelk aan toe en kruid de soep tot slot met de kurkuma, de koriander en de kardemom en laat ze 40 minuten koken.

1 ei, 1 eierdooier, 80 g bloem, 1 scheutje olijfolie
6

Zet de gare rijst af en laat hem even afkoelen. Meng de rijst met een dooier, een ei en de bloem tot je een soort van deeg krijgt. Laat een scheut olie heet worden in een pan, rol balletjes van het verkregen rijstdeeg en bak ze goudbruin in de olie.

7

Mix de soep en breng ze op smaak met wat zout.

8

Serveer de soep met de gebakken rijstballetjes.