Instructies
4 personen
Wonton-millefeuille met appel en zoete mascarpone
12 Wontonvellen, 2 appels, 250 g mascarpone, 2 el bloemsuiker, 0,5 citroenen, 1 vanillestokje, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 scheutje Room, 1 scheutje suikersiroop
1
Ontdooi de kleine wontonvellen.
2
Schep de mascarpone in een mengschaal, voeg bloemsuiker toe en een klein scheutje room. Meng alles zorgvuldig.
3
Snijd de vanillestok overlangs in twee, schraap er alle zwarte zaadjes uit en doe ze in de zoete mascarpone. Voeg een snuifje kaneelpoeder toe en roer.
4
Schep het mengsel in een plastic spuitzak (of laat deze achterwege en lepel de zoete kaas straks op de borden). Bewaar de mascarpone in de koelkast.
5
Snij de appelen in plakken van een halve centimeter breed. Werk rondom het klokhuis. Snij deze vervolgens in gelijke staafjes of ‘frietjes’.
6
Verzamel de stukjes appel in een schaaltje en druppel er wat citroensap overheen. Zo zal het fruit niet verkleuren. Voeg ook een scheutje suikerstroop toe. (‘sucre de canne’)
7
Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de wontonvellen (in beurten) goudbruin krokant. Dompel ze onder in de olie met behulp van een keukentang.
8
Laat de krokante vellen uitlekken op een beetje keukenpapier en bepoeder ze met een dun laagje bloemsuiker.
9
Breek de wontonvellen eventueel in twee. (naar persoonlijke smaak)
10