Instructies

4 personen
1

Verwarm de grill van de oven voor.

500 g Loskokende aardappelen, 500 g knolselders
2

Snijd de aardappelen en de knolselder in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

8 pijltjes witloof
3

Laat de witloofpijlen meekoken, tot ze net niet gaar zijn.

100 g gerijpte flandrien, 100 g boter, 100 g panko
4

Doe de kaas met de boter en de panko in de blender en mix ze fijn.

5

Schep de mengeling tussen twee stukken bakpapier en rol het dun uit. Laat even opstijven in de koelkast of de diepvries.

6

Laat het witloof uitlekken en knijp er het meeste water uit.

8 plakken Gandaham, 1 snuifje nootmuskaat
7

Gebruik twee plakjes ham per pijltje witloof. Rol het witloof in de ham en bak de rolletjes in boter. Kruid met peper en nootmuskaat en leg ze in een ovenschaal.

Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 boter
8

Laat de aardappelen en knolselder uitlekken en voeg er de boter aan toe.

1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje selderijzout
9

Ga er met een pureestamper door en breng op smaak met peper, selderijzout en nootmuskaat.

10

Snijd de opgesteven korst van kaas, panko en boter in stukken ter grootte van de witloofrolletjes en leg de plakken op het witloof.

11

Schuif de ovenschaal onder de grill en laat gratineren.

30 g boter, 30 g bloem, 0,4 l melk
12

Laat de boter voor de kaassaus smelten en voeg de bloem toe. Giet de melk erbij en breng aan de kook.

100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, citroensap
13

Laat de gemalen kaas erin oplossen en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap.

1 takje Bieslook
14

Schep wat stoemp op een bord en lepel er wat kaassaus over. Werk af met fijngesneden bieslook. Leg er een gegratineerd witloofrolletje bij.