Instructies
4 personen
4 Wortels, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 el honing
1
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er flink wat olijfolie over. Kruid met peper en zout, wat komijn, een snuif ras el hannouth en een eetlepel honing. Schuif de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.
0,4 l Water, tijm, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, laurier, 1 snuifje kurkuma, 200 g bulgur
2
Breng het water aan de kook met wat tijm, laurier, look, kaneel, kurkuma en steranijs en kook de bulgur in 10 minuten gaar.
400 g rode kolen
3
Rasp de rode kool fijn in een grote kom.
4 bloedappelsienen
4
Snijd de schil van de bloedappelsienen en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Voeg de stukken appelsien toe aan de rode kool.
5
Giet de bulgur door een zeef en spoel hem onder koud water. Haal de steranijs, de kaneelstok, de tijm en de laurier uit de bulgur en voeg de tarwe toe aan de rode kool. Meng alles al eens onder elkaar.
2 stengels lente-uien, Munt, platte peterselie, 0,5 citroenen, 1 scheutje olijfolie
6
Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de salade. Snijd de blaadjes van de munt en de platte peterselie fijn en voeg de kruiden toe. Kruid de salade verder bij met peper en zout, een scheut olijfolie het sap van een halve citroen.
200 g feta, 4 el Yoghurt, 1 snuifje komijn, 1 snuifje chilipoeder, 1 snuifje oregano
7
Doe 3/4 van de feta met de yoghurt in de pot van de blender en voeg er een snuif komijn, wat chilipeper en wat oregano aan toe. Mix het geheel tot een gladde dressing.
4 el veenbessen
8