Instructies
4 personen
800 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een grote pot met gezouten water.
2
Zet een tweede pot met water op het vuur voor de boontjes.
200 g chorizo, olijfolie
3
Snijd de chorizo in blokjes (brunoise) en bak ze krokant in een flinke scheut olijfolie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de look. Laat een teentje meekoken met de aardappelen. Voeg het andere teentje samen met een takje rozemarijn toe aan de chorizoblokjes.
400 g groene boontjes
5
Tijd om de boontjes te ‘toppen’ ofwel de uiteinden eraf te breken. Kook de boontjes tot ze gaar zijn.
6
Giet de inhoud van de pan met chorizo door een zeef en vang de olie op in een kommetje. Laat de chorizoblokjes uitlekken en krokant worden op een vel keukenpapier.
4 wijtingfilets
7
Verhit een flinke klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Kruid met peper en zout.
boter, 2 eigelen, 1 scheutje melk, peper, 2 potjes saffraanpoeder
8
Giet de aardappelen af. Voeg een klontje boter, de eigelen, een scheutje melk en het saffraanpoeder toe. Stamp en meng alles tot een smeuïge puree.
zout
9
Meng de krokante chorizoblokjes onder de puree en kruid met een snuifje zout. Hou nog wat chorizo apart voor de afwerking.
10