Instructies
4 personen
0,5 knolselders
1
Snijd de knolselder in dikke plakken van ongeveer 1 cm dik en steek er rondjes uit ter grootte van het broodje. Houd de restjes knolselder bij voor een andere keer. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de plakken net gaar.
3 el mayonaise, 1 el graanmosterd, tabasco, 1 scheutje Engelse saus
2
Meng de mayonaise met de graanmosterd, de tabasco en de Engelse saus in een kom. Houd een beetje van de saus apart.
2 stengels selder, 1 appel
3
Spoel de selder en schil de stengels. Snijd hem in fijne reepjes en schep de reepjes bij de saus. Doe hetzelfde voor de appel.
50 g Walnoten, 1 scheutje Witte wijnazijn, tabasco
4
Snijd de walnoten grof en voeg ze toe aan de salade. Meng de salade goed onder elkaar en voeg er een scheutje witte wijnazijn aan toe. Kruid de salade met peper en zout en enkele druppels tabasco.
2 el bloem, 2 eieren, 50 g panko, 1 scheutje olijfolie
5
Maak de kommetjes klaar om te paneren: in het eerste kommetje doe je de bloem, in het tweede klop je de eieren met een scheutje olijfolie los en in het laatste kommetje tot slot komt de panko.
1 scheutje arachideolie, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje selderijzout
6
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan. Wrijf de gekookte knolselder in met wat olijfolie en kruid ze met peper, selderijzout en wat za’atar.
7
Haal de schijven knolselder door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eitjes en als laatste door de panko. Bak de knolselderburgers in de hete vetstof goudbruin aan beide kanten.
4 hamburgerbroodjes
8
Rooster de broodjes 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C en snijd ze in twee.
1 bakje Waterkers, kervel
9