Instructies
4 personen
De vogelnestjes
12 kwarteleitjes
1
Breng water aan de kook en kook de kwarteleitjes hard (ongeveer 3 min). Laat ze afkoelen en pel ze.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan of kookpot.
4 Sjalotten
3
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
4
Pel en snipper de knoflook. Plet de tenen met een mes en doe de look bij de sjalotten.
40 g Tomatenpuree
5
Doe de tomatenpuree bij de uien en laat even mee bakken.
TIPJe kunt er op dit moment eventueel wat rode wijn aan toevoegen voor een diepere smaak. Laat de wijn volledig droogkoken voor je er de rest van de ingrediënten bij doet.
2 blikken tomaten
6
Voeg er de tomaten in blokjes en een scheutje water aan toe.
tijm, laurier, rozemarijn, gedroogde oregano, cayennepeper, zout, kristalsuiker
7
Kruid de saus met tijm, laurier, rozemarijn, oregano, cayennepeper, zout en een snuifje suiker. Laat 10 minuten pruttelen zonder deksel. Zet dan een deksel op de pan en laat verder garen.
8
Verwarm de oven voor op 180 °C.
600 g aardappelen
9
Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water.
800 g gemengd gehakt, 200 g paneermeel
10
Meng het gehakt met een ei en ongeveer de helft van het paneermeel.
boter, arachideolie
11
Verhit een klont boter met een scheut olie in een pan.
12
Zet een bord met paneermeel klaar.
13
Vorm balletjes rond de hardgekookte kwarteleitjes. Rol ze door het paneermeel.
14
Bak de balletjes rondom goudbruin in de boter en olie. Laat ze 15 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
melk, 2 eierdooiers, nootmuskaat
15
Giet de aardappelen af. Plet ze tot puree met melk, eierdooiers en een klont boter. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
16