Instructies
4 personen
600 g kalfsvlees, 1 klontje boter, rozemarijn, 1 teentje Look
1
Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin. Leg er een takje rozemarijn en een teentje look bij en schuif de pan in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 à 15 minuten.
4 eieren
2
Breng een pot water aan de kook en kook de eitjes hard in 8 minuten. Giet de eitjes af en spoel ze onder koud water. Pel ze tot slot.
2 eierdooiers, 0,2 l slaolie, 1 scheutje Water, 1 scheutje Witte wijnazijn, 4 ansjovisfilets, 1 el mosterd
3
Doe de dooiers met de mosterd, een scheutje water, een scheutje witte wijnazijn, een half teentje look en de ansjovisfilets in een maatbeker en zet de mixer erin. Voeg de olie er in een straaltje bij en mix tot je een gebonden mayonaise hebt.
2 el Yoghurt, 1 el kappertjes, 100 g Parmezaanse kaas, 1 blikje tonijn op eigen nat, tabasco, 1 scheutje Engelse saus
4
Voeg de yoghurt bij de mayonaise, gevolgd door een lepel kappertjes. Rasp de helft van de parmezaan erbij. Voeg de tonijn en een beetje van het kookvocht van de tonijn toe en vervolg met wat tabasco en een scheutje Engelse saus. Zet de mixer er opnieuw en kruid eventueel wat bij met peper en zout.
1 Romeinse sla
5
Was de Romeinse sla, scheur de bladeren in stukken en laat de sla uitlekken.
6
Haal het vlees uit de oven, draai het om en laat nog eens 15 minuten rusten. Zo kunnen alle sappen opnieuw door het vlees vloeien.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn, dragon
7
Snijd de sjalot in fijne ringen en sprenkel de rode wijnazijn erover. Laat de sjalot even marineren. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg ze toe aan de salade.
0,25 stokbroden, 1 scheutje balsamicoazijn
8
Snijd het brood in stukken. Laat wat olie en wat boter heet worden in een pan en bak de stukjes brood goudbruin. Blus de croutons met wat balsamico en draai het vuur uit.
9