Instructies

4 personen

De koolvis

zout, peper, 1 scheutje olijfolie
1

De vis wordt gepocheerd (gegaard in weinig vocht, zonder te koken). Giet een bodem water in een kookpot of stoofpannetje. Kruid het water met een snuif zout en peper van de molen. Schenk er ook wat olijfolie in. Verwarm op een matig vuur. Het gekruide water hoeft niet te koken.

250 g koolvis (staartstukken, eventueel ontveld)
2

Ontvel de vis (indien nodig). Bekijk hier hoe je dat doet.

3

Leg de vis in het hete water en pocheer hem op een zacht vuur, gedurende ongeveer 15 minuten. Prik even in de vis om te controleren of hij gaar is.

4

Schep de gare koolvis uit het kookvocht. Prak de vis met een vork en laat hem verder afkoelen.

De eieren en kruiden

2 eieren
5

Breng water aan de kook in een tweede pannetje. Kook daarin de eitjes hard, gedurende ongeveer 8 minuten (de dooier mag nog een tikkeltje vochtig blijven).

6

Zodra de eieren gaar zijn, spoel je ze even onder koud stromend water. Zet de eieren opzij om af te koelen.

peterselie, 2 takjes dille, 4 takjes dragon, kervel
7

Neem er de verse kruiden bij. Je kan kruiden naar keuze gebruiken, maar Jeroen doet het met verse dragon, kervel, peterselie en dille. Snipper al het groen extra fijn.

Afwerking

8

Prak de hardgekookte eieren onder de vis. Let er wel op dat de vis en de eieren voldoende afgekoeld zijn.

9

Voeg vervolgens de verse kruiden toe en meng alles.

2 el Yoghurt, 2 el mayonaise, zout, peper, 1 scheutje limoensap
10

Voeg ook de yoghurt en de mayonaise toe en meng alles tot een smeuïge sla. Proef en kruid naar smaak met wat zout, peper van de molen en een scheutje limoensap.

Klein volkoren tijgerbrood - €0,99 (of stookbrood naar keuze)
11

Smeer de verse vissla op een boterham naar keuze. Restjes vissla kan je nog een paar dagen koel bewaren.