Instructies
4 personen
150 g rijst, 1 snuifje zout
1
Kook de rijst met spelt en quinoa gaar in gezouten water.
20 g gember, 1 teentje Look, 1 snuifje grof zout, 0,5 limoenen
2
Snijd de chilipepers grof en doe ze samen met de look en de gember in een vijzel, voeg er het grof zout en het limoensap aan toe en maal het geheel fijn.
0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes Thaise basilicum, 1 scheutje olijfolie
3
Pluk de blaadjes van de koriander en de basilicum, snijd ze grof en doe de blaadjes samen met een scheut olijfolie in de vijzel. Plet alles tot een groen sausje.
1 rode paprika, 200 g sluimererwten
4
Schil de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de sluimererwten in stukjes.
5
Spoel de gekookte rijst onder koud water.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel de sjalotten en de look. Snijd de sjalotten in reepjes en plet de look.
2 eieren
7
Kluts de eieren in een kommetje.
1 scheutje arachideolie
8
Zet een pan en een wok op het vuur met een scheut arachideolie.
8 vellen rijstpapier
9
Laat een vel rijstpapier weken in een kom koud water en dep het kort af op een handdoek.
600 g wijtingfilets
10
Verdeel de vis in gelijke stukken. Leg een stuk vis in het midden van een rijstvel, lepel er wat van de groene, pittige saus op en rol het rijstvel op tot een soort loempia. Herhaal deze handeling met alle vellen. Bak de visloempia’s krokant in de pan.
1 scheutje sriracha, 1 scheutje sojasaus, 3 el oestersaus
11
Bak de sjalotten in de wok. Voeg het eimengsel toe wanneer de sjalotten beginnen te kleuren. Laat even bakken en voeg er vervolgens de paprika, de look en de sluimererwten aan toe. Breng de groenten op smaak met wat sriracha en de rest van de groene saus. Voeg de rijst toe en laat het geheel goed bakken. Breng op smaak met oestersaus en sojasaus.
12
Laat de gebakken visloempia’s uitlekken op een vel keukenpapier.
koriander, 1 scheutje sriracha
13