Instructies
4 personen
Viskefta met rijst en broccoli
600 g witte vis, 1 eiwit, 50 g paneermeel, zout, chilipoeder, 2 tl komijnpoeder, Munt, koriander
1
Snijd de vis in stukken en doe hem in de hakmolen met het eiwit, het paneermeel, zout, chilipoeder, de helft van het komijnpoeder en enkele blaadjes munt en koriander.
2
Laat de hakmolen draaien tot de vis fijngehakt is. Maak kleine balletjes van de vismengeling.
1 scheutje arachideolie
3
Verhit een scheut arachideolie in een wok. Bak de balletjes rondom goudbruin.
1 ajuin, 1 teentje Look
4
Pel de ui en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
10 g gember
5
Haal de balletjes uit de wok met een schuimspaan. Bak de ui met de knoflook en de gember in dezelfde vetstof.
250 g rijst
6
Kook intussen de rijst gaar in water met een snuif zout. Zet er een stoompan op voor de broccoli.
500 g broccoli's
7
Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze gaar.
TIPIn plaats van broccoli kun je er ook andere groenten bij serveren, zoals sperzieboontjes.
2 tl sambal, 1 el kurkuma, 1 el garam masala
8
Doe de sambal bij de ui in de wok. Voeg er de kurkuma, de rest van het komijnpoeder, de garam masala en een scheutje water aan toe. Laat alle specerijen even stoven.
0,5 l Yoghurt
9
Giet de yoghurt in de wok en roer goed om. De yoghurt zal wat schiften, maar dat hoort zo.
10
Doe de visballetjes in de wok. Voeg er de broccoli aan toe.
TIPJe kunt dit gerecht ook klaarmaken met balletjes van bijvoorbeeld lamsgehakt.
1 scheutje sesamolie
11
Giet de rijst af en roer er een scheut sesamolie door.
12