Instructies
4 personen
4 venkelworsten, boter
1
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Schil de loskokende aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in water met een snuif zout.
2 Sjalotten
3
Snij de gepelde sjalotten eerst overlangs in twee en vervolgens in zo klein mogelijke snippers. In een vinaigrette zijn grote stukken sjalot minder smakelijk.
1 scheutje balsamico, 1 scheutje olijfolie
4
Doe de snippers in een schaal en schenk er balsamico en een bodempje fijne olijfolie over.
500 g kerstomaten
5
Snij de kerstomaten in kwartjes. Doe ze in de schaal en meng.
0,5 bosjes Bieslook
6
Snij de bieslookpijpjes zeer fijn en roer ze door de tomatensla.
7
Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Laat de boter bruisen en leg het vlees in de pan. Zet het vuur iets zachter en laat de kruidige venkelworsten traag bakken en garen tot in de kern. Draai de salsiccia tussendoor een keer om.
TIPGebruik een braadpan die net voldoende groot is voor de portie worsten. Dan zal het braadvet niet snel verbranden. Je kan een paar gaatjes in de worsten prikken, maar als ze op kamertemperatuur zijn en traag bakken, is het wellicht overbodig.
1 eierdooier, 30 g boter, 0,1 l melk
8
Plet de gaargekookte aardappelen tot puree. Voeg een scheut melk toe, de dooier van het ei en een klont boter. Stamp en meng alles tot een smeuïg resultaat. Breng de puree op smaak met een beetje zout.
8 lente-uien, 1 bosje basilicum
9
Snij de lenteuitjes in zo fijn mogelijke ringen en snipper de basilicumblaadjes fijn. Roer beide door de warme aardappelpuree, kort voor het serveren.
10
Kruid de tomatensla met versgemaen peper en een beetje zout.
11