Instructies
4 personen
400 g Vastkokende aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water, je hoeft ze nog niet te schillen.
400 g zalm, 1 scheutje witte wijn, tijm, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje peper, 1 snuifje grof zout
2
Leg de zalm in een ovenschaal samen met een scheut witte wijn, zout, peper, tijm en laurier. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, zet ongeveer 20 minuten in de oven op 180°.
3 eieren
3
Kook de eitjes voor 8,5 minuten. Als ze hardgekookt zijn, laat ze afkoelen. Pel en plet ze vervolgens met een vork in een kom. Dit wat men mimosa noemt.
1 venkel, 1 bosje radijs
4
Snijd de venkel in twee en haal er de harde kern uit. Rasp de rest in dunne slierten. Snijd het groen en de puntjes van de radijzen en snijd ze vervolgens in schijfjes.
TIPLeg de gesneden groentjes in een kom met ijswater (water en ijsblokken), zo blijven ze lekker krokant.
200 g Zure room, 2 el augurken, 2 el kappertjes, peterselie, dille, citroenen
5
Doe de zure room in een kom, klop ze op en voeg er gesneden peterselie, een beetje dille, fijngesneden augurkjes en kappertjes, zout, peper en citroenzeste aan toe. Meng goed.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn
6
Giet de aardappelen af en schil ze. Snijd in schijfjes en doe in een kom samen met de venkel en radijsjes, die ondertussen uitgelekt zijn. Kruid bij met zout, peper, olijfolie en witte wijnazijn.
7