Instructies

4 personen
30 g paddenstoelen (gedroogde), 10 g kombu
1

Laat de gedroogde paddenstoelen en de kombu minstens een uur weken in koud water.

1 l Water
2

Breng het water met de geweekte paddenstoelen en de kombu aan de kook en laat het geheel een half uurtje zachtjes koken.

3

Schep er af en toe het schuim af en zeef de bouillon.

4 el sojasaus
4

Voeg de sojasaus toe.

300 g spitskool, 30 g gember, 2 teentjes Look
5

Rasp de spitskool, de gember en de look in een kom.

1 Sjalotten
6

Snijd de sjalot fijn en voeg ze toe.

3 eiwitten
7

Klop de eiwitten stijf.

160 g bloem, 3 eieren, 160 ml Dashi-bouillon (veggie)
8

Meng de bloem met de eieren en de dashi tot een beslag en spatel er de eiwitten onder.

9

Meng de fijngesneden groenten onder het beslag.

10

Laat de contactgrill opwarmen tot 200 °C en wrijf de platen in met olie.

11

Schep een soeplepel van het beslag in de contactgrill en sluit het deksel maar laat er een opening tussen, zodat je een luchtige pannenkoek hebt.

TIPOf laat een scheut olie heet worden in een anti-kleefpan, schep het beslag in de pan, laat de onderkant zacht bakken, draai de pannenkoek om en bak ze nog even op de andere kant.
4 lente-uien, spitskool (Wat extra)
12

Snipper de lente-ui en de rest van de spitskool fijn.

13

Verdeel de fijngesneden groenten over de gebakken pannenkoek.

2 el Furikake, 2 el Bicky-uitjes (of tempura crisps)
14

Schep er wat furikake, wat gebakken uitjes of tempura crisps over.

Okonomiyakisaus, Kewpie-mayonaise
15

Werk af met streepjes okonomiyakisaus en kewpie mayonaise.