Instructies

4 personen
1 liter groentebouillon
1

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.

2 ajuinen
2

Pel en snipper de uien.

olijfolie
3

Verhit een scheut olijfolie in een paellapan. Stoof de uien.

2 teentjes Look
4

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de uien.

2 paprika's
5

Schil de paprika’s. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof de paprikablokjes mee aan.

500 g paellarijst
6

Doe er de paellarijst bij en laat even mee stoven. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe.

2 dopje saffraanpoeder, zout, gerookt paprikapoeder, cayennepeper
7

Kruid met saffraan, zout, cayennepeper en paprikapoeder.

8

Giet er het grootste deel van de warme groentebouillon bij.

tijm, laurier
9

Leg de laurier en de tijm in de paellapan. Laat de rijst garen op een zacht vuur.

10

Laat een grillpan goed heet worden.

1 aubergine, 1 courgette, olijfolie, peper, zout
11

Snijd de aubergine en de courgette in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout.

12

Grill de groenten aan beide kanten in de hete grillpan. Leg ze bij de paella en laat ze verder garen.

400 g halloumi
13

Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie. Grill ze in de grillpan. Leg ze in de paella.

200 g diepvrieserwten
14

Doe de erwtjes bij de paella. Schep ze voorzichtig door de paella en laat kort mee garen.