Instructies

4 personen
1

Verwarm de ovengrill voor tot 180 °C.

olijfolie
2

Zet twee kookpotten op het vuur. Verwarm in elke pot een scheut olijfolie.

3 ajuinen
3

Pel en snipper de uien. Verdeel ze over de twee kookpotten en laat aanstoven.

1 teentje Look
4

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui in één van de kookpotten en laat mee stoven.

1 tl Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes, gerookt paprikapoeder, 6 el zoete chilisaus, 2 el sojasaus, 2 el bruine suiker
5

Doe de tomatenpuree in de kookpot met ui en knoflook. Giet er de tomatenblokjes bij en kruid met gerookt paprikapoeder. Voeg er de sweet chilisaus, de sojasaus en de bruine suiker aan toe. Laat deze barbecuesaus op een zacht vuur sudderen.

400 g rode bonen, 150 g maïs
6

Spoel de rode bonen en de maïs onder koud stromend water. Doe ze in de tweede kookpot bij de gestoofde ui.

2 rode paprika's
7

Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en stoof het in de kookpot met de bonen en maïs.

50 g spinazie, 1 el jalapenopeper, zout
8

Was de spinazie en snijd de blaadjes wat kleiner. Doe de spinazie bij de rest van de groenten. Snijd de jalapeño's wat kleiner en meng ze ook door de groenten. Kruid met een snuif zout.

9

Roer twee eetlepels van de barbecuesaus door de groenten om alles wat te binden.

200 g Cheddar
10

Rasp van cheddar.

11

Schep een lepel barbecuesaus in een grote ovenschaal.

4 tortilla's
12

Vul de tortilla’s met groenten en driekwart van de geraspte cheddar. Rol ze op.

13

Leg de tortilla’s in de ovenschaal en schep er de rest van de saus over. Strooi er de resterende cheddar over.

14

Grill de enchilada’s onder de ovengrill.

3 lente-uien, koriander
15

Snipper de lente-uien. Pluk de blaadjes van de koriander.

16

Werk de enchilada’s af met gesnipperde lente-ui en koriander. De vulling en saus die je over hebt, kun je apart op tafel zetten.