Instructies

4 personen

Varkensspiering met spitskool en gebakken krieltjes

600 g krielaardappelen
1

Was de krieltjes. Kook ze in de schil onder deksel gaar in gezouten water. Laat ze niet te gaar koken.

boter
2

Smelt een klont boter in een hoge pan.

2 dikke plakken spek
3

Snijd de zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het in de boter.

1 Sjalotten, 1 teentje Look
4

Pel en snipper een sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflook bij het spek.

0,5 spitskool, pepers, zout, nootmuskaat
5

Snijd de spitskool in stukken. Doe ze bij het spek. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

0,5 l Bouillon
6

Giet de bouillon over de groenten zodat ze half onder staan. Laat garen onder deksel.

4 varkensspiering
7

Kruid het vlees met peper en zout.

8

Smelt een klont boter in de pan. Bak het vlees aan beide kanten op een zacht vuur.

9

Giet de krieltjes af wanneer ze bijna gaar zijn.

10

Haal het deksel van de kool als ze bijna gaar is.

1 kropsla
11

Maak de kropsla schoon en scheur hem in stukken.

1 takje rozemarijn, grof zout
12

Smelt een klont boter in een pan en bak de krieltjes. Snipper de rozemarijn en strooi over de gebakken krieltjes. Strooi een snuif grof zout over de aardappelen.

13

Stoof de kropsla kort met de spitskool. Breng eventueel op smaak met wat extra zout, peper en nootmuskaat.

4 el Picklessaus
14

Serveer de gebakken spieringen met spitskool en kropsla, gebakken krieltjes en een lepel pickles.