Instructies
4 personen
1.000 g varkenskroon, peper, zout
1
Kruid het vlees met peper en zout.
1 klont boter
2
Zet een cocotte op het vuur met een klont boter. Laat het vlees aan beide kanten kleuren in de hete vetstof.
1 ajuin
3
Snijd een ui grof en leg deze langs de zijkanten van het vlees in de cocotte. Zorg ervoor dat de ui niet verbrandt.
2 appels
4
Schil de appels en snijd ze grof.
5
Haal het vlees uit de cocotte en laat de appels meestoven met de ui.
tijm, rozemarijn, 2 kruidnagels, 1 el Luikse stroop, 1 een flinke scheut appelazijn, 0,3 l cider, 1 tl mosterd
6
Voeg er de tijm, rozemarijn, kruidnagel, de appelstroop, de appelazijn, de cider en de scherpe mosterd aan toe. Meng onder elkaar.
7
Leg het vlees opnieuw in de cocotte en zet er een deksel op. Laat het vlees ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.
1 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn
8
Snijd de sjalot in slierten en leg de slierten in een mengkom. Giet er de dragonazijn over en laat de sjalot garen.
1 appel, 0,5 kropsla, 0,25 bosjes Bieslook, dragonblaadjes, peper, zout, 1 scheutje slaolie
9
Snijd de appel in julienne en voeg toe aan de sjalot, gevolgd door de fijngesneden kropsla, de fijngesnipperde bieslook, de fijngesneden dragonblaadjes, peper, zout en slaolie.
10
Laat de oven voorwarmen op de grillstand en zet laat de friteuse voorverwarmen.
11
Haal het vlees uit de cocotte en laat rusten in een vel aluminiumfolie.
12
Haal de kruiden uit de saus en plet de appels met een vork. Dit zorgt ervoor dat de saus mooi bindt.
13
Haal het vlees uit de folie, plaats in een ovenschaal en schuif deze kort onder de grill voor een krokant korstje.
800 g kroketten, zout
14
Bak de kroketten in de friteuse, laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en bestrooi met een snuifje zout.
15