Instructies
4 personen
Picklessaus
1
Dit gerecht serveer je met pickles. Je kan ze makkelijk zelf op voorhand maken (en bewaren) aan de hand van dit recept.
4 varkenskoteletten
2
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
3
Breng een grote pot en een kleine pot met water aan de kook.
1.000 g aardappelen, 500 g Wortels, tijm, 2 blaadjes laurier, rozemarijn, zout
4
Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze gaar in de grote pot. Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe. Breng op smaak met flink wat zout.
2 ajuinen
5
Schil de uien en snijd ze fijn. Smelt een klont boter in een pan en bak de uien. Roer ze af en toe om.
8 Bimi
6
Spoel de bimi, snijd de uitgedroogde topjes eraf en kook ze gaar in de kleine pot met water.
peper, zout
7
Kruid de koteletten aan beide kanten met flink wat peper en zout.
8
Smelt een klont boter in een roestvrije stalen pan en bak de koteletten in de bruisende vetstof.
9
Giet de aardappelen en wortels af en vis de kruiden eruit.
50 g boter, 2 eigelen, 1 scheutje melk, nootmuskaat, zout
10
Doe de gebakken uien bij de aardappelen en wortels. Voeg boter, melk en eigelen toe en stamp met een pureestamper alles fijn. Breng op smaak met wat zout en verse nootmuskaat.
11
Stap van de fiets.
12